vrijdag 10 december 2010

Teak Tuinmeubelen

TECTONA GRANDIS

De teakboom of kortweg teak (Tectona grandis) is een traaggroeiende boom en kan meer dan 40 meter hoog worden. De stam kan tot 1.5 m dik worden. Geen houtsoort combineert zoveel goede eigenschappen: Teak is een mooi gouden tot donkerbruin hout, soms roodachtig bruin met een rechte, strakke draad. Teak is rijk aan natuurlijke oliën, gemakkelijk bewerkbaar en geeft steeds een zeer gladde afwerking. Dankzij zijn natuurlijke oliën is teak zeer resistent tegen water en vocht en alle weersinvloeden. Niet onbelangrijk: teak is uniek daar het geen roest of corrosie veroorzaakt wanneer het in contact komt met metaal.

Voor de behandeling van teak zijn er 2 mogelijkheden.

1. De meubels onbehandeld laten:
Dit houdt in dat U de meubelen onbehandeld laat, het hout wordt na loop van tijd grijs. Dit is niet schadelijk voor het hout. Het is mogelijk nadat het grijs is geworden om het te reinigen en terug te brengen tot de oorspronkelijke kleur.

2. De meubels behandelen:
Als U niet wilt dat uw meubelen grijs worden dan raden wij u aan het in te smeren met onze Teakbeschermer of Teakolie. Dit is een sealer die minimaal 5-7 maanden werkt. Na verloop van tijd zal de beschermende laag lichter van kleur worden en na de bovengenoemde periode geheel verdwijnen. Nu is het zaak het meubel te reinigen en opnieuw te behandelen met de Teaksealer of Teakolie.

Wintertijd.
In principe kunt u de meubelen buiten laten staan. Teak, de beste keuze als het gaat om houten tuinmeubelen. Het teak hout (Tectona grandis) bevat een natuurlijke olie die het hout immuun maakt tegen rottingen. Het hout voelt daarom ook vettig aan. Doordat het hout niet kan rotten kan een tuinset buiten blijven staan en kan het zeker 20 jaar mee.

Meer informatie vindt u ook op Puurteak.nl

1 opmerking:

  1. Great Sometimes i see very nice and easy created blogs but in the most ways they are very usefull like your blog

    http://www.inuwtuin.nl/tuinmeubelen

    BeantwoordenVerwijderen